Ponudba

Ponudba v naši okolici


Počitniška hiša oz. apartma je odlična izhodišča točka za odkrivanje okolice s kolesom ali peš. Apartmaji se nahajajo v Dolini reke Soče, zato vam s klikom na sliko pomagamo najti aktivnosti, ki jih ponuja bogata okolica apartmaja in celotna dolina Soče.  Spoznali se boste na primer z naravno in kulturno dediščino Tolminske, obiskali muzej 1.svetovne vojne v Kobaridu in uživali v adrenalinskih vožnjah z raftingom po reki Soči.

 

Apartmaji Pri Damijanu priporočajo


Cerkev Obiskanja Device Marije
Čeprav cerkve Obiskanja Device Marije na Ponikvah strokovnjaki ne prištevajo med Plečnikova najpomembnejša dela, je vendarle vredna ogleda. Obiskovalca namreč nikoli ne pusti ravnodušnega. Z mesta, kjer stoji, pa se odpira lep pogled na številne hribe nad dolinami Soče, Idrijce in Bače.

Preberite več

Kobariški muzej
Kobariški muzej govori o dogajanjih med 1. svetovno vojno na soški fronti.
Prikazuje dve leti in pol statičnega bojevanja, posebej natančno pa opisuje 12. soško bitko, znano kot preboj pri Kobaridu. Gre za eno največjih bitk v gorati pokrajini v vsej človeški zgodovini.

Preberite več

Tolminski muzej
Tolminski muzej s sedežem v nekdanji Coroninijevi graščini sredi Tolmina hrani bogato kulturno dediščino Posočja. Na stalni razstavi Naplavine obsoške zgodovine izstopajo izjemne najdbe iz Mosta na Soči, predvsem iz obdobja starejše železne dobe, ter privlačen prikaz tolminskega kmečkega upora leta 1713.

Preberite več

Športi na reki Soči
Za ljubitelje divjih voda je Soča med najbolj zaželenimi cilji v Evropi. Lahko se na spust z raftom, kajakom, ali na druge športne dogodivščine odpravite z vodniki lokalnih športnih agencij, za samostojno plovbo po reki pa potrebujete dovolilnico.

Preberi več

Javorca
Visoko nad strugo Tolminke se dviga leseno svetišče – spominska cerkev Svetega Duha v Javorci. Posvečena je padlim avstro-ogrskim branilcem tolminskega bojišča soške fronte (1915–1917). Kot najlepši spomenik 1. svetovne vojne na ozemlju Republike Slovenije se je leta 2007 uvrstila med zgodovinske spomenike, ki nosijo znak evropske kulturne dedišcine

Preberite več

Postojnska jama
Če vas zamika daljši izlet, ne pozabite obiskati ene od najlepših jam na slovenskem, Postojnske jame. Legendarni podzemni vlakec vas popelje na fantastično potovanje pod površje zemlje.

Preberite več

Ladja Lucija
Na Mostu na Soči se nahaja akumulacijsko jezero, ob katerem se lahko sprehajate, posedite na klopcah ob jezeru in se naužite čudovite narave. Ladja Lucija pa vas bo popeljala po smaragdni reki Soči.

Preberite več

Smaragdne kolesarske poti
Okolica apartmaja, Šentviška planota in celotna dolina Soče ponuja obilo možnosti za kolesarske navdušence. Na voljo so različne poti, od povezovalnih, spoznavnih do pravih gorskih tur.

Preberite več

Prelaz Vršič in Ruska kapelica
Vršič je največji gorski prelaz v Sloveniji (1611m), ki povezuje Gorenjsko s Trento. Cesto so med 1.svetovno vojno zgradili ruski vojni ujetniki. Na njihove žrtve spominja Ruska kapelica pod prelazom.

Preberite več

Kanin
Najvišje visokogorsko smučišče v Sloveniji (2200m). Obisk Kanina je primeren tudi v poletnem času, kjer se lahko poleg športnih aktivnostih naužijete lepih razgledov do morja.

Preberi več

Grad Gewerkenegg
Idrijski grad, ki dominira nad starim delom mesta, je ohranil zgodovinsko ime Gewerkenegg, kar v nemškem jeziku pomeni rudniški grad. Sezidan je bil v letih 1522–1533 za potrebe Rudnika živega srebra.

Preberite več

Tolminska korita
Tolminska korita so najnižja vstopna točka v Triglavski narodni park. Krožna pot nas vodi skozi korita Tolminke in Zadlaščice. Največja zanimivost je Hudičev most, 60m visoko nad reko Tolminko.

Preberi več